- ½ l melk
- 2 vanille stokjes
- 150 gr. Eigeel
- 150 gr suiker
- ½ tl geraspte citroenschil
- ½ lt. slagro0m
Bereiding :
Verwarm de melk, citroenrasp en de in de lengte doorgesneden vanillestokjes langzaam in een pan. Haal de pan van het vuur, zodra aan de oppervlakte luchtbelletjes vormen.
Kluts de 150 gr. Eigeel met de suiker tot deze geheel is opgelost en er een lichtgeel taai mengsel is ontstaan. Zeef de melk en voeg beetje voor beetje al roerend ( niet kloppend met mixer of garde ) aan het dooiermengsel toe. Schenk deze custard in de bovenpan van de “bain marie”. Roer de custard rustig tot het water in de onderpan begint te koken en de custard iets dikker wordt. Haal van het vuur en laat afkoelen. Meng de afgekoelde custerd met de lobbig geslagen room.
Draai de afgekoelde custard in de ijsmachine.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten