Amuse voor 9 personen
Benodigdheden
- 3 zeebaarsfilets van 125 gram, zonder vel
- zout en peper
- boter
- olie
- 3 vleestomaten, ontveld en ontzield
- maak de vanilleolie minstens een dag van tevoren:
- 2 dl. druivenpitolie
- 8 Bourbon-vanillestokjes
Tip van de koks: goede ( Bourbon)vanillestokjes zijn dik, glimmend en vettig, beslist niet droog.
Leg de vanillestokjes op een plank en plet ze met een koksmes, snijd ze door en schrap het merg eruit, doe stokjes en merg bij de olie en laat het staan tot gebruik
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de tomaten in plakken van ca. ½ cm dik, leg ze op een bakblik en zet ze 1 minuut in de oven, steek met appelboor het midden weg, strooi er zout en peper over.
Bak de zeebaars in ruim boter, op niet te hoog vuur.
Presentatie: leg een plakje tomaat op een schoteltje, besprenkel royaal met vanilleolie, leg daarop een stukje vis met aanhangende boter(er komt verder geen saus bij) en serveer meteen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten