zaterdag 6 november 2010

Kwartel met cous-cous groene asperges en mosterdsaus

Tussengerecht voor 10 personen

090

Benodigdheden

  • 10 kwartels
  • 1 liter ganzenvet
  • Peper en zout
  • 3dl witte wijn
  • 20 gr. Sjalot
  • 3dl slagroom
  • 2 teentje knoflook
  • 30 gr. Grove mosterd.
  • 1 bosje groene asperges
  • 300 gram cous-cous
  • ½ liter kippenbouillon

Bereiding

Snijd de boutjes van de kwartels, peper en zout ze en laat ze in het ganzenvet van ca.80o zo lang mogelijk garen. ( in plaats van Ganzenvet kan het ook in Gevogeltefond)

Hak de vleugeltjes van het karkas af, worden verder niet gebruikt, en braad de kwartels een paar minuten aan, keer ze regelmatig. Haal ze uit de pan en houd op temperatuur.

De saus: kook de witte wijn, sjalotjes en de fijngesneden knoflook in tot1 dl. Voeg de room toe en laat weer inkoken tot 2dl. Zeef de saus en zet weg tot gebruik

Maak de cous-cous met gevogelte bouillon.

Haal van de harde onderkant een stukje af. Groene asperges hoeven niet geschild te worden. Kook ze in een 5 tal minuten in goed gezouten water gaar.

Verwarm de saus, niet laten koken, voeg de grove mosterd toe, proef op smaak en voeg eventueel extra mosterd toe en schuim wat op met de staafmixer.

Snijd de filetjes van de kwartels en gaar ze nog even door in een oven van 120o

Uitserveren op de borden, hierop 2 warme boutjes en 2 filetjes rondom de saus van mosterd en asperges.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten