Groentegerecht voor 10 personen
Benodigdheden:
- 10 stronken witlof
- 1/2 knolselderij
- 1,5 kg aardappelen
- 500 gram veenbessen
- 350 gr. suiker
- 1 dl witte wijn
- 50 gram boter
- Peper en Zout
- Nootmuskaat
Bereiding:
Zet de bessen met een beetje water en 200 gram suiker op het vuur en laat ze gaar koken. Schil de aardappelen en de knolselderij, snijd in stukken en kook ze in gezouten water met een scheutje melk gaar, giet ze af, laat drogen en stamp ze tot een grove puree. Breng op smaak met boter, peper en zout en wat nootmuskaat.
Haal van elk witlof stronkje 8 bladeren, blancheer deze in ruim kokend water met 50 gram suiker. Koel direkt in ijskoud water. Snijd de rest van de witlof in kleine reepjes en konfijt deze met de witte wijn en de rest van de suiker.
Bekleed ringen* met witlofblaadjes, zorg ervoor dat de bodem bedekt is en de blaadjes over de rand hangen. Vul nu de ring met een laagje knolseldrij puree, dan een laagje
Witlof, een laagje bessen en tot slot weer wat puree. Sla de blaadjes naar binnen en zorg dat de pakketjes gesloten zijn. Zet op een plateau en zet ze voor gebruik 10 minuten in een warme oven.
Uitserveren: Zet het opgewarmde taartje op de warme borden schep een lepel veenbessen op het taartje.
Smeer de ringen in met wat olie of boter
Geen opmerkingen:
Een reactie posten