vrijdag 17 januari 2014

Rosbief met een tartaar van rozijn en appel en een Lolly van Brie met knapperige peer

2 amuses voor 15 personen, uitvoering : 1 a 2 personen

Oven voorverwarmen op 200 graden

Benodigdheden

De Rosbief

  • 1 granny smith appels
  • 100 gram witte rozijnen
  • 2 el olijfolie
  • 150 gr Parmezaanse kaas
  • 25 gr rucola sla
  • 1 dl balsamico azijn
  • 1,5 dl rode port
  • 15 plakken ( gebraden)rosbief

De Lolly

  • 2 handperen
  • 3 el boter
  • 6 el suiker
  • 300 gr brie
  • 15 satéprikkers evt. naar keuze

Bereiding

De Rosbief: Schil de appels en snijd in heel kleine blokjes, snijd de rozijnen even klein, meng door elkaar en voeg een scheut olijfolie toe.

Zet in de koeling tot gebruik.

Snij de kaas in reepjes van 2 mm dik ( lucifers), verwijder de nerf uit de sla en snijd de blaadjes in tweeën. Kook de azijn en port tot ca. de helft in totdat het een licht stroperig geheel wordt.

Leg op elk plakje 2 staafjes kaas, 2 blaadjes rucola en giet er een beetje balsamico siroop over. Rol op en besprenkel met wat olijfolie.

De Lolly:

Schil de peren en snij in flinterdunne plakjes. Bak deze in een pan in boter en bestrooi met suiker, laat karamelliseren, haal ze uit de pan. Laat de karamel afkoelen zodat de plakjes peer knapperig worden. ( we hebben 30 plakjes nodig).

Opdienen en uitserveren: Zet de rolletjes 2 a 3 minuten in de oven, druppel een beetje balsamico siroop op een lepel, een blaadje rucola sla en leg hier het rosbiefrolletje op. Leg op een andere lepel/schoteltje wat vruchtentartaar en strooi er wat fleur de sel over en serveer uit.

Haal de korst van de brie en snij in 15 blokjes van 2 cm, plak er 2 plakjes peer tegen aan en serveer uit.Naar keuze alleen of met andere amuse, tussendoor of aan tafel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten