zaterdag 6 april 2013

In paprikapuree gegaarde zeeduivel met aspergesalade

Tussengerecht voor 10 personen

P1030997P1030999P1030973

benodigdheden:

  • 1200 g zeeduivelfilet (niet geportioneerd)
  • 200 g inktvisjes
  • 60 g gehalveerde amandelen

voor de olijvenpuree:

  • 75g zwarte olijven
  • 0,5 dl olijfolie

voor de paprikapuree:

  • 10 grote rode puntpaprika’s
  • 1 l zonnebloemolie

voor de aspergesalade:

  • 1 bos groene asperges
  • 100 g bospeen
  • 100 g bleekselderij
  • 100 g champignons
  • 20 peperkorrels
  • 3 dl witte wijn
  • olijfolie

Bereiding:

De paprikapuree: Halveer de paprika’s, neem de zaadlijsten eruit. Giet de olie in een vuurvaste schaal en leg hierin de paprika’s, zet het geheel in een oven van 150 graden en laat de paprika’s in ongeveer 1 uur gaar worden. Neem de paprika’s als ze gaar zijn uit de olie, ontvel en pureer in een blender. De puree moet dik-vloeibaar zijn. Voeg eventueel een heel klein beetje water toe om de juiste dikte te krijgen.

De olijvenpuree: Laat de olijven ongeveer 1 uur mee drogen in de oven , pureer ze en monteer met de olijfolie.

Bruineer de halve amandelen in een koekenpan

De aspergesalade: Maak de asperges schoon snij in stukken van ca.0,5 cm. Snij wortel en bleekselderij in hele kleine blokjes en snij de champignons ook in kleine blokjes..

Bak de asperges in een scheutje olijfolie aan. Voeg de groenten en peperkorrels toe en blus af met de witte wijn. Laat dit op een zacht vuur in ongeveer 10 minuten beetgaar worden

Bak de zeeduivel in wat geklaarde boter zachtjes aan, zonder te kleuren, in een anti-aanbakpan. Neem de vis uit de pan en laat uitlekken.

Verwijder van de inktvisjes de kop, inhoud en harde middenstuk, dep droog en bestrooi ze met bloem. Verwarm olie in de wok bak hierin de inktvisjes. Breng op smaak met peper en zout.

Neem een grote (steel) pan en breng hierin de paprika puree aan de kook en leg de visfilet hierin. Laat het geheel zachtjes koken en blijf de vis constant overgieten met de puree. Dit heeft ongeveer 12 minuten nodig.

Verwarm de aspergesalade en breng het geheel op smaak.

uitserveren: Dresseer de groenten en de olijvenpuree naar eigen creativiteit op de voorverwarmde borden. Snij de zeeduivel in 20 gelijke plakjes, verdeel over de borden en giet wat paprikasaus rond de groenten, leg wat gebakken inktvisjes erop en strooi wat amandelen erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten