Voorgerecht voor 10 personen
Benodigdheden
Voor de humus
- 200 gram kikkererwten ( netto blik)
- 2 eetl. sesampasta
- 1 citroenen
- 1 ½ theel.gemalen komijn
- 1 tenen knoflook
- Chilipeper, zeezout
Tomatensla
- ½ bakje gele kerstomaatjes
- ½ bakje rode kerstomaatjes
- Olijfolie ( 1e persing)
- Sherryazijn
- Chilipeper en zeezout
Saus
- ½ bakje gele kerstomaatjes
- ½ bakje rode kerstomaatjes
- Bakolijfolie
- Peper en zout
Aubergines
- 2 aubergines
- Olijfolie
- Peper en zout
Kwartelfilets
- 10 kwartelfilets dubbel (of kip/kalkoen o.i.d.)
- Peper en zout
- 25 gram rucola
Bereiding
Humus
Mix de kikkererwten met de schoongemaakte en klein gesneden knoflook, komijn, chilipeper en naar smaak citroensap en wat zeezout tot een gladde massa.
Zet koel weg tot gebruik.
Tomatensla
Halveer alle tomaatjes en doe de tomaatjes in een schaal. Besprenkel met wat olijfolie en de azijn en kruid met chilipeper en zeezout. Laat minimaal 20 minuten in de koeling marineren.
Saus
Halveer de tomaatjes en laat ze in een pan met wat olijfolie smelten, pers ze vervolgens door een fijne zeef en breng de saus op smaak met peper en zout
Aubergines
Snij de aubergines in de lengte in 10 plakken van ca. ½ cm dik. Gril de plakken aan beide zijden in een loeihete grillpan, bestrijk met olijfolie en peper en zout en hou warm.
Kwartelfilets
Kruid de filets en bak ze in een beetje boter en olie en maak de rucola schoon
Afwerking en presentatie
Schik de aubergines op de borden, verdeel er wat hummes over en schrik er vervolgens de gemarineerde tomaatjes op en wat rucola. Leg er de gebakken kwartelfilets op en werk rondom af met wat saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten