Tussengerecht voor 15 personen
Uitvoering: 2 personen
Moeilijkheidsgraad: @@
Benodigdheden voor de soep:
- 3 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 Spaanse peper
- 40 gr verse gember
- 1 pompoen (netto 1,5 kg)
- 45 gr boter
- 3 stengels citroengras
- korianderzaadjes (specerijenpotje)
- 1,5 liter gevogeltebouillon
- 3 dl kokosmelk
Voor de gambaspies:
- 1 zak grote garnalen( (16/20, zonder kop)
- 3 dl mirin
- 1,2 dl zoute sojasaus (kikoman)
- 15 satéprikkers
- 12 lente-uitjes
Voor garnering:
- 3 dl slagroom
- ¼ bos koriander
- 1 bakje shiso purper
Bereiding:
De soep
Maak uien en knoflook schoon, verwijder de zaadjes van de peper en snij alles klein.
Schil de gember in snij heel fijn, als suikerkorrels,(eerst in dunne plakjes dan in reepjes en dan in blokjes).
Maak de pompoen schoon, er moet 1,5 kg nettogewicht overblijven. Bak de ui, knoflook, spaanse peper en gember in een klontje boter aan, voeg 20 gekneusde korianderzaadjes en het citroengras toe en daarna de in stukken gesneden pompoen, stoof even mee.
Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat zo’n 20 minuten zachtjes koken.
Verwijder het citroengras, mix de soep en zeef door een puntzeef.
Voeg de kokosmelk toe en breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout.
De gambaspies
Pel de gamba’s en verwijder de eventuele darmkanalen en halveer ze (snijd ze doormidden ).
Meng mirin met sojasaus en laat de gamba’s hierin 15 minuten marineren.
Snij de lente-uitjes in stukjes, die even groot zijn als de stukjes gamba. Prik afwisselend een stukje gamba en lente-ui op een sate prikker, zodat je 4 à 5 stukjes gamba krijgt.
Snij de korianderblaadjes, zonder stelen zeer fijn.
Pluk 15 blaadjes shiso purper, klop de room goed stijf op en meng met de koriander.
Afwerking en uitserveren
Bak de garnalenspies in wat boter.
Serveer de hete soep in voorverwarmde kopjes, werk af met een quenelle room en daarop een blaadje shiso.
Leg een gambaspies dwars op de soepkop.
Am2011-94-03
Eet smakelijk (PvD, AvE, EvS, HvdH, HL)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten