Voorgerecht 6 personen
Benodigdheden
De vulling
- 2 paksoi
- 3 cm gember
- 2 teentjes knoflook
- 250 gr. shiitakes
- 3 el. vissaus ( nam pla)
- Peper en zout
- arachideolie
- 1 el. maïzena
De Rog
- 3 a 4 rogvleugels
De saus
- 1 sjalotjes
- 2 dl witte wijn
- 2 d1 room
- 3 dl visfond
- 1 grote tl tomatenpuree
De Kervel-tomatensaus
- 3 roma tomaten
- ½ bos kervel
Bereiding
De vulling
Snij paksoi in julienne, houd wat kleine blaadjes apart voor de afwerking. Snij de shiitakes in plakjes. Schil en rasp de gember en knoflook fijn. Verhit de olie in een Wok, voeg gember en knoflook toe, bak heel kort een voeg vervolgens de paksoi toe, roerbak zo’n 2 minuten, breng op smaak met vissaus en wat peper. Spreid alles uit op een schaal en laat afkoelen.
Bestrooi lichtjes met wat maïzena en meng.
De rog
Fileer de rog vleugels en controleer of er geen kraakbeen meet op het visvlees zit en zet koel weg.
De saus
Maak sjalotjes schoon en snipper klein, stoof ze op zacht vuur in wat olie glazig, voeg dan tomatenpuree toe en laat 2 minuten zachtjes stoven. Voeg witte wijn toe en kook tot de helft in. Voeg visbouillon toe en laat tot 1/3 inkoken, voeg dan de room toe en laat tot sausdikte inkoken.
De Kervel-tomatensaus
Ontvel en pliceer de tomaten en snij in blokjes, verwijder de steeltjes van de kervel en snij de kruiden fijn.
Verwerking
Verdeel het paksoi en shiitake mengsel in 10 porties, knijp het vocht eruit en leg op elk stuk folie een rog vleugel filet, vul dit met het groente mengsel en rol dit stevig op en maak dicht als een toffee.
Snij de jonge paksoi blaadjes blaadjes in reepjes en stoof ze kort aan in wat boter en breng op smaak met peper en zout.
Afwerking
Stoom de rog vleugels in ca. 14 minuten in een stoompan, controleer ze met een saté pen of ze van binnen heet zijn, neem dan uit de stoom en laat nog 5 minuten op een warme plaats rusten. Warm de saus, zonder te laten koken, op werk af met de gesnipperde kervel en tomatenblokjes en breng zo nodig op smaak.
Uitserveren
Verwijder de folie van de rogvleugels en snij in dikke plakken, lepel wat saus over de borden, schik er de rog vleugel op en werk af met een plukje kervel en de kort gestoofde paksoi.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten